BRIEF VAN P.GENERAAL SAVERIO CANNISTRA AAN DE HEILIGE VADER PAUS FRANCISCUS

Paus Franciscus
Heilige Vader,

Onze familie van ongeschoeide karmelieten, karmelietessen en leken van de Karmel, willen U een zeer hartelijke welkomstgroet zenden. In alle eenvoud, zoals onze vaders en moeders het in de Karmel hebben voorgeleefd, open wij ons hart voor U, Heilige Vader. U kan op ons, uw zonen en dochters rekenen. Onze Heilige Moeder Teresia leerde ons, het geschenk van het geloof in de gemeenschap van de Kerk en de liefde voor den Kerk, te beleven in een geest van gehoorzaamheid aan den plaatsvervanger van Christus, wanneer we ons ganse leven in dienst van het Rijk Gods stellen. Zo hebben we met uw voorgangers gedaan en zo willen we het ook met U doen.

In ons hart dankbaar verbonden met Uw voorganger, Paus Benedictus XVI, wiens leven ons altijd weer geholpen heeft, onze ogen op Christus te richten, hebben we met vertrouwen en biddend, met vreugde en innerlijke bewogenheid de keuze van de nieuwe Paus mee beleefd. We hebben dagelijks tot de Heer gebeden: “Toon ons wie Gij uitgekozen hebt om in deze tijd van genade het schip van Petrus te besturen”. En nu we U gezien hebben, mogen we in U, Heilige Vader, diegene zien die God ons gegeven heeft.

Wij danken U van ganser harte dat U ‘ja’ hebt gezegd. We kunnen ons voorstellen dat het
uitzicht op de zware opgaven die op U toe komen niet licht gevallen is. Maar we hebben op uw gelaat de ware deemoed van een mens gezien, die zich de Heer als werktuig toevertrouwt en Hem zelf door zijn woorden, onderscheidingen en handelingen wil laten werken. Wij hebben in U, Heilige Vader, opnieuw het werken van de Heilige Geest en zijn vernieuwende kracht mogen herkennen, met dewelke Hij zijn gelovigen altijd weer verrast. Daar danken we God voor.

Heilige Vader, een beetje overmoedig willen we U zeggen dat we uw vrienden en vriendinnen willen zijn. Wij willen dat de karmel familie voor U is als een nieuw Betanië, waar U na alle vermoeienissen kunt uitrusten en wij met elkaar kunnen spreken over datgene waarover we liefst spreken: namelijk over onze Vriend Jezus Christus, zijn Kerk en de allerarmsten van onze tijd. De naam die U gekozen hebt nodigt ons daartoe uit, want het is de naam van een man die in Jezus’ voetsporen altijd de wens had, de kleinste, de minste onder zijn broeders te zijn. Wanneer U zich op weg begeeft om in heel de wereld het Evangelie te verkondigen, dan willen wij uw missionarissen zijn.
Wanneer U, moedig en beslist de vrede en de gerechtigheid van het Rijk Gods verkondigt, dan zullen wij met U zijn. Wanneer het kruis op U toe komt, dan zal U ons aan uw zijde hebben om het samen met U te dragen. We willen ook aan uw zijde zijn wanneer U zich terugtrekt in gebed, om tot Jezus’ hart te spreken.

Wij stellen uw pontificaat onder de bescherming van Maria die wij als ‘Bloem van de Karmel, Bloeiende Wijnstok, Sierraad aan de Hemel, Maagdelijke Moeder Gods, Milde Moeder en Sterre der Zee’ vereren.

God zegene U.

Uw zonen en dochters van de Teresiaanse Karmel

Advertenties
Vorige bericht
Een reactie plaatsen

1 reactie

 1. Paul Bartels

   /  17 april 2013

  Een mooie en warme brief aan onze Heilige vader de Paus. Een Paus die de moed heeft te durven kiezen voor hen die vaak uitzichtloos en moedeloos zijn geworden door het vaak voor hen moeilijke leven. Een Paus als een echte vader voor hen maar ook voor ons allen en we kunnen niet genoeg de Here Jezus danken en loven en prijzen voor Zijn fantastische keuze.
  Dank U Heer voor deze Paus, die durft te breken met tradities, een idealist, een vernieuwer, een man met durf!
  Laten we veel bidden voor deze man Gods.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 • Welkom

  (klik foto)

 • Index Heiligen – volg. geboorte jaar

  Heiligen t/m1600:

  Elia
  Jeanne van Toulouse
  Johannes Soreth
  Teresa van Jezus
  Johannes van het Kruis
  Anna van St. Bartholomeus
  Maria Magdalena de Pazzi

  Heiligen t/m1850

  Maria Margareta van de Engelen
  Maria van de Engelen
  Karmelietessen van Compiègne
  Rafaël van de Heilige Joseph

  Heiligen t/m1900

  Thérèse van het Kind Jezus
  Maria Pilar, Teresia en Maria Angeles
  Elisabeth van de Drieeenheid
  Titus Brandsma
  Teresia Benedicta van het Kruis
  Maria Maravillas van Jezus

  Heiligen vanaf 1900

  Teresa de Jesús

 • Afbeeldingen (klik foto)

 • “Breng mij Heer naar het dal van de Kerit”

  (klik foto)

 • Tot het hart

  Voor ons is God niet simpelweg het Woord. In de Sacramenten geeft Hij zichzelf persoonlijk aan ons, door middel van fysieke werkelijkheden. In de kern van onze relatie met God en onze levenswijze staat de Eucharistie. Dat oprecht vieren, en zo Christus persoonlijk ontmoeten, moet de kern van al onze dagen zijn.
  P. Benedictus XVI

 • Stuur een kaart

  Stuur een kaart

  klik foto

 • Tot het hart

  Jezus, ik dank U om mijn roeping. Zeg mij wat dit vraagt aan weder liefde. Leer mij in het hart van Uw Kerk als Maria te zijn: levend vanuit het gebed, beeld van Uw goedheid, dienend in, niet van de wereld. Geef al mijn broeders en zusters een blij geloof, fris als de Karmelhoogte en trouw in moeilijke uren. Maar ons één en geef dat wij U eens mogen zien van aangezicht tot aangezicht. Amen.

 • (klik foto)

 • Tot het hart

  We kunnen van ons hart een bidplaats maken waar we ons nu en dan terugtrekken om even met God samen te zijn, in stille vrede, zonder pretentie, en met een hart dat bemint.

 • Twitter Updates

 • Tot het hart

  „Het leven van een karmelietes is een communie met God van de morgen tot de avond en van de avond tot de morgen. Als onze cellen en panden niet vol waren van Hem, wat zouden ze leeg zijn. Maar we zien Hem door alles heen. We dragen Hem in ons. Ons leven is een vooruitbeleven van de hemel” (Br. 46).
  Z. Elisabeth van de Drie-eenheid

 • Getijdengebed


  (klik foto)

  gebruikersnaam: getijdengebed
  wachtwoord: brevier

 • april 2013
  Z M D W D V Z
  « Mrt   Aug »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Rozenkrans


  (klik foto)

 • Tot het hart

  "Neem niets als waarheid aan wat geen liefde heeft. En neem ook niets aan als liefde wat geen waarheid bezit, het ene zonder het andere verandert in een leugen, een vernietigende leugen "
  H. Teresa Benedicta van het Kruis

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Doe mee met 708 andere volgers

 • Follow Ordo Carmelitarum Discalceatorum Secularis on WordPress.com
 • Radio Maria


  (klik foto)

 • Advertenties
%d bloggers liken dit: