6 november – Zaligen van onze Orde

6 November

Zalige Jozefa Naval Girbes, maagd van onze Orde 

Zalige Jozefa Naval Girbes is geboren in Algemesi, Spanje, op 11 december 1820. Jozefa wijdde zich als jonge vrouw toe tot de Heer door een gelofte van eeuwige kuisheid en zij was zeer actief in het parochieleven. Zij opende een meisjesschool in haar eigen huis, daar deelde ze met veel meisjes en jonge vrouwen haar wijsheid en geestelijk inzicht. Zij was lid van de Seculiere Orde van de Ongeschoeide Karmel en had een speciale devotie tot de Heilige Maagd Maria. Zij stierf op 24 februari 1893 in haar geboorte stad.

Jozefa werd door de Z. Paus Johannes Paulus zalig verklaard in 1988.

God,
Gij hebt de Zalige Jozefa Naval Girbes verleend
zich te verkwikken
aan de levende bronnen van de Verlosser:
aan de onschatbare rijkdom
van Zijn nederigheid en liefde.
Geef ons op haar voorspraak
dat wij nooit van de liefde van Christus
gescheiden raken.
Die met U leeft en heerst
in de eenheid van de Heilige Geest,
God, door de eeuwen der eeuwen.
Amen.

6 November

Zalige Eusebio van het Kind Jezus en 15 mede broeders, Martelaren van onze Orde

Pater Eusebio van het Kind Jezus en de gehele communiteit van de Ongeschoeide Karmelieten van Toledo werden martelaren tussen juli en september 1936, gedurende de religieuze vervolgingen in Spanje in de jaren 1930. Ze werden zalig verklaard in Rome op 28 oktober 2007, samen met 498 andere Spaanse martelaren.

Op het moment van hun sterven getuigde ze moedig van hun trouw in Jezus Christus. Ze vergaven hen die hun zouden ombrengen en riepen ‘Lang leven Christus Koning’. Hun namen zijn: Vader Eusebio van het Kind Jezus, broeder Joseph Augustin van het Heilig Sacrament, broeder Hermilo van de Heilige Elia, broeder Elia van de Gekruisigde Jezus, broeder Perfecto van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel, broeder Clemens van de Heilige Harten van Jezus en Maria, broeder Constantijn van de Heilige Joseph, broeder Joseph-Maria van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, Vader Nazario van het Heilig Hart, Vader Peter Joseph van de Heilige Harten van Jezus en Maria, Vader Ramon van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel, broeder Melchior van het Kind Jezus, broeder Felix van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel, broeder Placid van het Kind Jezus, broeder Daniël van de Heilige Passie en Vader Tirso van Jezus en Maria.

6 November

Zalige Eufrasio van het Kind Jezus, Martelaar van onze Orde

Eufrasio Barredo Fernandez werd geboren in Cancienes del Concedo, Corvera (Spanje) op 8 februari 1897. Hij ging naar het Ongeschoeide (Teresiaanse) Karmelieten College in Villafranca, Navarra op 5 december 1912. Op 26 juli 1916 deed hij zijn plechtige professie. Hij werd na zijn studies tot priester gewijd op 23 september 1922. Vervolgens werd hij naar Krakau (Polen) gestuurd, om de Karmelieten gemeenschap daar te ondersteunen, hij verblijft er gedurende de jaren 1926/28. Toen hij terugkeerde naar Spanje werd hij naar Burgos als directeur aangesteld van de Beoordelingen Ecos del Carmelo en Monte Carmelo. In 1929 ging hij naar Oviedo en kreeg de benoeming professor in de theologie, waarna hij tot prior van de gemeenschap werd verkozen op 8 mei 1933. Op 5 oktober 1934 brak de Spaanse revolutie uit in de regio Asturië. Pater Eufrasio zocht toevlucht voor zijn gemeenschap. Hij probeerde te ontsnappen via een hoge tuinmuur, maar viel en bezeerde zijn heup. Zijn blessure werd erger en op 12 oktober moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis. De militie trok hem daar uit zijn bed en nam hem mee naar een markt plaats waar ze zijn benen vast bonden aan een muur. Alvorens te worden neergeschoten, wendde hij zich tot de schutters en zei: Mijn zonen, ik vergeef het je, daarna riep hij driemaal: Lang leve Christus Koning!.

6 November

Zalige Lucas van de Heilige Joseph en 13 mede broeders, Martelaren van onze Orde

Pater Lucas van de Heilige Joseph en 13 religieuzen, leden van onze Orde in Barcelona, werden martelaren op 20 juli 1936, tijdens de religieuze vervolgingen in Spanje in de jaren 1930. Ze werden zalig verklaard in Rome op 28 oktober 2007, samen met 498 andere Spaanse martelaren. Hun namen zijn: Vader Lucas van de Heilige Joseph, George van de Heilige Joseph, James van de Heilige Teresa, John Joseph van de Gekruisigde Jezus, Romualdo van de Heilige Catherine, Peter Thomas van de Maagd van de Pilaar, Lodewijk Maria van de God van Barmhartigheid, Joseph Mariano van de Engelen, Marcelo van de Heilige Anne, Anthony Maria van Jezus, Alphonsus van het Heilig Hart van Maria, Edward van het Kind Jezus, Gabriël van de Aankondiging en Joachim van de Heilige Joseph.

Almachtige eeuwige God,
Gij hebt de zallige martelaren
de kracht verleend
om voor Christus te lijden
Zij hebben niet geaarzeld
hun leven voor U te geven.
Kom vandaag onze zwakheid met
uw goddelijke sterkte te hulp.
Zo zullen ook wij,
naar het voorbeeld van deze martelaten
de moed vinden
door ons leven voor uw Naam te getuigen.
Door onze Heer Jezus Christus, uw Zoon,
die met U leeft en heerst
in de eenheid van de heilige Geest,
God, door de eeuwen der eeuwen.
Amen.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Welkom

  (klik foto)

 • Index Heiligen – volg. geboorte jaar

  Heiligen t/m1600:

  Elia
  Jeanne van Toulouse
  Johannes Soreth
  Teresa van Jezus
  Johannes van het Kruis
  Anna van St. Bartholomeus
  Maria Magdalena de Pazzi

  Heiligen t/m1850

  Maria Margareta van de Engelen
  Maria van de Engelen
  Karmelietessen van Compiègne
  Rafaël van de Heilige Joseph

  Heiligen t/m1900

  Thérèse van het Kind Jezus
  Maria Pilar, Teresia en Maria Angeles
  Elisabeth van de Drieeenheid
  Titus Brandsma
  Teresia Benedicta van het Kruis
  Maria Maravillas van Jezus

  Heiligen vanaf 1900

  Teresa de Jesús

 • Afbeeldingen (klik foto)

 • “Breng mij Heer naar het dal van de Kerit”

  (klik foto)

 • Tot het hart

  Voor ons is God niet simpelweg het Woord. In de Sacramenten geeft Hij zichzelf persoonlijk aan ons, door middel van fysieke werkelijkheden. In de kern van onze relatie met God en onze levenswijze staat de Eucharistie. Dat oprecht vieren, en zo Christus persoonlijk ontmoeten, moet de kern van al onze dagen zijn.
  P. Benedictus XVI

 • Stuur een kaart

  Stuur een kaart

  klik foto

 • Tot het hart

  Jezus, ik dank U om mijn roeping. Zeg mij wat dit vraagt aan weder liefde. Leer mij in het hart van Uw Kerk als Maria te zijn: levend vanuit het gebed, beeld van Uw goedheid, dienend in, niet van de wereld. Geef al mijn broeders en zusters een blij geloof, fris als de Karmelhoogte en trouw in moeilijke uren. Maar ons één en geef dat wij U eens mogen zien van aangezicht tot aangezicht. Amen.

 • (klik foto)

 • Tot het hart

  We kunnen van ons hart een bidplaats maken waar we ons nu en dan terugtrekken om even met God samen te zijn, in stille vrede, zonder pretentie, en met een hart dat bemint.

 • Twitter Updates

 • Tot het hart

  „Het leven van een karmelietes is een communie met God van de morgen tot de avond en van de avond tot de morgen. Als onze cellen en panden niet vol waren van Hem, wat zouden ze leeg zijn. Maar we zien Hem door alles heen. We dragen Hem in ons. Ons leven is een vooruitbeleven van de hemel” (Br. 46).
  Z. Elisabeth van de Drie-eenheid

 • Getijdengebed


  (klik foto)

  gebruikersnaam: getijdengebed
  wachtwoord: brevier

 • november 2016
  Z M D W D V Z
  « Okt   Dec »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Rozenkrans


  (klik foto)

 • Tot het hart

  "Neem niets als waarheid aan wat geen liefde heeft. En neem ook niets aan als liefde wat geen waarheid bezit, het ene zonder het andere verandert in een leugen, een vernietigende leugen "
  H. Teresa Benedicta van het Kruis

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Doe mee met 707 andere volgers

 • Follow Ordo Carmelitarum Discalceatorum Secularis on WordPress.com
 • Radio Maria


  (klik foto)

%d bloggers liken dit: